FIBROBLAST TRETMANI

NEKIRURŠKO PODIZANJE KAPAKA I ZATEZANJE OPUŠTENE KOŽE

Fibroblast tretman svjetski je prepoznat i najnoviji trend na tržištu u svijetu ljepote koja u svom radu koristi plazma energiju. Reduciranjem viška kože pomoću plazma energije postiže se odmah vidljiv i pomlađen izgled, te dugoročan neinvazivan rezultat. Odmah nakon tretmana vidljiv je rezultat podignutih kapaka, zategnute kože i uklanjanja bora.

Ovom tehnologijom mogu se uspješno tretirati sva područja gdje je koža izgubila na elastičnosti.

– podizanje i zatezanje očnih kapaka

– reduciranje viška kože (npr. trbuh nakon poroda ili velikog gubitka kilograma)

– reduciranje bora oko nosa i usta

– fine vertikalne bore kod uha

– zatezanje podbratka i vrata

– bore smijalice  ili mrštilice između očiju, nazolabijalne i dr…

 Fibroblast je neagresivna, neoperativna metoda zatezanja, odnosno, redukcije kože u kojoj glavnu ulogu ima takozvani plazma blic, elektrostatičko pražnjenje koje se formira na samom vrhu “igle” fibroblast aparata. U kontaktu sa kožom, plazma blic formira mikromilimetarsku točkicu na koži. U tom trenutku kolagenska vlakna u koži skupljaju te na taj način dolazi do zatezanja kože. Rezultati su dugotrajni na veliko zadovoljstvo klijenata.

Kako izgleda Fibroblast tretman

Poslije razgovora s klijentom, iskazivanja želja i detaljnog pregleda, tretman započinjemo čišćenjem kože i nanošenjem anestetika u kremi, koji sprječava bilo kakav osjećaj nelagode na području koje ćemo tretirati. Nakon pripremne procedure prelazimo na tretman, gdje se aparatom koji stvara sitan plazma elektricitet na koži stvaraju mikromilimetarske točkice. Tom specijalnom točkastom tehnologijom dovodimo kožu do vidljivog “stiskanja”. Rezultat je vidno zategnuta koža još u tijeku samog tretmana.

Broj tretmana

Prvenstveno ovisi o stanju kože, starosne dobi klijenata kao i o tome koliki rezultat želimo postići. Da bi smo postigli optimalan rezultat, potrebno je ponoviti tretman poslije  5 do 8 tjedana. Broj tretmana koji se preporučuje je od 1 do 4.

Nakon tretmana

Tijekom samog tretmana uslijed djelovanja plazma elektriciteta nastaju male točkice – krastice koje same otpadnu nakon 4 – 7 dana. Za to vrijeme koristi se odgovarajuća krema. Kada krastice same otpadnu, koža je crvenkasta i polako prelazi u blijedu roza boju. Ovisno o dijelu kože koji se tretira kao i o tipu kože period oporavka je od dva tjedna do mjesec i pol dana kod svjetlijih i jako osjetljivih koža, do potpunog ujednačenja  boje. U tom periodu se koriste kreme u boji sa zaštitnim faktorom ili tekući puder.

Rezultati koji se mogu postići plasma tretmanom. Fibroblast ili plasma tretman potpuno je revolucionarna metoda koja nudi potpuno pomlađivanje kože. Za izvođenje tretmana nije potreban skalpel ili bilo koji kirurški instrument, već je riječ o neinvazivnoj tehnici zatezanja kože. Za razliku od skupih kirurških tretmana, fibroblast je cijenom puno pristupačniji. Plazma tretman nije kirurški zahvat i njeni rezultati ne mogu biti tako dramatični kao kod operacije, ali to ne umanjuje rezultate koji se mogu postići plazma tretmanom.

Fibroblast su aktivne stanice koje imaju glavnu ulogu u formiranju dermisa. Tijekom godina broj i produktivnost se smanjuje. Postupak plazmom stimulira fibroblaste u povećanju proizvodnje kolagena i elastina.

Što je zapravo plazma i kako djeluje?

Pri plazmi koristi se tvar u četvrtom agregatnom stanju. Tretirano tkivo “sublimira” kako bi se izbjeglo širenje neželjene topline na okolno tkivo. Kada plazma dosegne površinu kože toplina se prenosi u epidermis do papilarnog sloja dermisa gdje stanice fibroblasta, što rezultira kontrakcijom odnosno skupljanjem i zatezanjem kožnih stanica i na taj način se smanjuje višak kože koji rezultira liftingom ili uklanjanjem bora.

Važno je napomenuti da rana ne ostaje otvorena za vrijeme zarastanja što smanjuje mogućnost infekcije, ožiljaka, gubitka pigmentacije i slično. Nakon tretmana na koži se pojavljuju male suhe krastice kojima je potrebno 5 -7 dana da otpadnu.

Tretman plazmom radi na sličan način kao frakcijski laser. Na manjem dijelu kože točno usmjerena energija ne oštećuje specifične stanice i time potiče rast stanica i obnovu. Ne samo da će poboljšati tonus i teksturu kože, već može dodatno smanjiti ožiljke, poboljšati češće probleme s kožom.

Fibroblast tretman prvenstveno je namijenjen za: korekciju očnih kapaka, podizanje lica i vrata, čeone bore, bore oko očiju, nazolabijalne bore, bore oko usana, sve vrste liftinga, pomlađivanje ožiljaka, odstranjivanje bradavica, pjega, sunčanih i starosnih pigmentacija. 

Prednosti u odnosu na operacije: ne zahtjeva opskrbu anestetika u venu, bez rezanja kože, bez šavova, postupak nije rizičan ili minimalno, minimalne nuspojave i mnogo kraće vrijeme oporavka, brz i jednostavan postupak, većina klijenata se može isti dan vratiti na posao, bez stanjivanja kože, značajno niža cijena.

Prije samog tretmana potrebno je izbjegavati korištenje proizvoda koji sadrže kiseline, tretinoin ili bilo koji od derivata vitamina A. Fibroblast tretman je je prikladan za većinu ljudi i učinkovit je u liječenju područja koja imaju loš izgled. Tretman se ne preporuča osobama koje imaju tamniju kožu, kožu sklonu keloiodnim ožiljcima, ozbiljnu bolest, otvorenu ranu, puno akni, lupus, psorijazu ili vitiligo. Isto tako tretman se ne preporuča ukoliko ste u posljednjih godinu dana koristi lijekove protiv zgrušavanja krvi, imali tretman zlatom ili uzimali Roaccutane, ako ste trudni  ili dojite te ukoliko je oslabljen imunološki sustav ili ako imate autoimunu bolest.

Od prvog trenutka oštećenja kožnog tkiva, mastociti u tkivu izlučuju histamin koji uzrokuje upalne reakcije. Istovremeno kapilare i arterije počinju širiti upalni dogovor na oštećenje zahvaćenog područja istjerivanjem krvne plazme. Plazma sadrži hranjive tvari, kisik, antitijela i bijela krvna zrnca koja iz oštećenog mjesta odvodi srane tvari. Plazma djeluje kao medij za prijenos fibrina i drugih materijala da začepi i popravi oštećeno područje. Postupak se provodi samo na područje s viškom kože.

Do zatezanja kože dođe odmah, zatim se zatezanje privremeno zaustavi sve dok se ne počne tvoriti novi kolagen koji ponovno zateže kožu. Djelomičan učinak se vidi odmah nakon tretmana, a za potpune rezultate potrebno je pričekati 2 – 4 tjedna. Postupak se može ponoviti za oko 6 – 8 tjedana kada se koža u potpunosti oporavi.

 

zaperatite nas 

© KRINEA 2021. SVA PRAVA PRIDRŽANA.