IPL EFB BEAUTE TRETMANI

TRAJNO UKLANJANJE DLAČICA

Trajno uklanjanje dlačica omogućit će Vam da zaboravite na svakodnevnu depilaciju nogu, pazuha, ruku i ostalih dijelova tijela. Ljetne vrućine, urasle dlake, razne alergije, bol… Zašto se mučiti kada suvremena tehnologija i stručnost naših djelatnika ima rješenje? Trajno uklanjanje dlačica riješiti će problem sa neželjenim i uraslim dlačicama, zauvijek.

Fotoepilacija

IPL je kratica od intenzivne pulsne svjetlosti koju apsorbira melanin to jest boja u dlaci se pretvara u toplinu. Taj proces zvan termoliza rezultira prestankom rasta dlake. IPL depilacija to jest  fotoepilacija je najčešći naziv za uklanjanje dlaka pomoću IPL svijetla. Samo dlake koje su spojene s korijenom (anagena faza) će biti 100% eliminirane zauvijek. Ostale dlake nastavljaju svoj ciklus rasta. Izmjena faza rasta dlaka ovisi o zoni koja se tretira i varira od 3 – 8 tjedana.

KANDIDATI:

Prvu skupinu idealnih kandidata su svi oni koji žele dugotrajno ukloniti dlake sa određene zone. Na taj način će se riješiti britvice i klasične depilacije zauvijek.

Za razliku od klasičnih lasera i IPL uređaja, EFB Beauté® će s druge strane  jedini zadovoljiti svakoga klijenta, iz razloga što može raditi tretmane na svim tipovima kože cijelu godinu i uklanja dlake svih tipova. EFB Beaute® jedini u svijetu posjeduje patent za uklanjanje sijede, žute, bijele i riđe dlake

Drugu skupinu idealnih kandidata čine  klijenti koji imaju konkretan problem. Genetski problem  ili dlakavost zbog hormonalnog poremećaja. Česti problem su urasle dlake i urasle dlaka na trtici(Pilonidalna cista)

 

Treću skupina idealnih kandidata čine klijenti koji su već bili na sličnim tretmanima ali nisu zadovoljni. Mi vršimo popravke uz besplatne konzultacije i test tretman gratis.

PRIPREME:

Nekoliko bitnih uputa treba slijediti  neposredno prije samog tretmana kako biste se pripremili.

Klijent treba potvrditi da nije:

 • Bio u posjeti solariju posljednjih tjedan dana prije tretmana
 • Bio izložen višesatnom sunčanju u posljednjih tjedan dana prije tretmana
 • Konzumirao bilo kakve preparate koji utječu na ten (npr. BETAKAROTEN) u posljednja dva tjedna prije tretmana
 • Izbijeljivao dlake
 • Uklanjao dlačice invazivnom metodom (vosak, elektroepilacija «Epilady») u posljednja dva tjedna prije tretmana

TIJEK TRETMANA:

Dlake se skraćuju neposredno prije samog tretmana.  Klijent se može sam obrijati 2-3 dana prije tretmana običnom britvicom. Neposredno prije, moguće je staviti led ili anestetsku kremu na željenu zonu kako bi se smanjio osjet. Nanosi se gel i prislanja aplikator koji emitira intenzivnu pulsnu svjetlost (IPL) te uništava korijen dlake.

Vremenska duljina tretmana je relativno kratka i varira od tretmana do tretmana. Na primjer tretman pazuha traje 5 minuta, dok je za bikini zonu potrebno odvojiti 10 minuta.

Jako bitna stavka koja utječe na rezultat je ne preskakanje tretmana. Prva 2 tretmana su najvažnija za dugotrajne rezultate.

OPORAVAK:

Blago crvenilo ili reakcija folikule dlake je najnormalnija reakcija. Zna se pojaviti kod 10% klijenata i traje sat vremena nakon tretmana. Reakcija se može ublažiti ledom ili antibiotskom kremom.

Preporučeno je izbjegavanje solarija i jačeg sunca idućih 2-3 dana.

Rezultati će biti vidljivi nakon 15 do 20 dana. Sve daljne upute dobit ćete od našeg stručnog tima.

Tri tjedna prije ponovnog tretmana, dlake se ne smiju tretirati nikakvim dotadašnjim metodama jer se postiže kontra efekt. Ako je koja dlačica i narasla, tipa na licu, skraćuje se isključivo škaricama.

Sve važne informacije možete ponovo dobiti prije i nakon tretmana u jednom od naših IPL centara.

MJERE OPREZA:

Tretman ne rade :

  • Trudnice
  • Dijabetičari
  • Hemofiličari
  • Tretirani antikoagulantima (inhibitori zgrušavanja krvi)
  • Osjetljivi na svjetlost
  • Epileptičari
  • Osobe koje imaju ugrađen pejsmejker
  • Osobe sa svježim ožiljcima na željenoj zoni
  • Osobe s kožnim bolestima
  • Osobe koje imaju tetovaže na željenim zonama

UKLANJANJE HIPERPIGMENTACIJA

Hiperpigmentacija su mrlje koje variraju od svjetlosmeđe do crne boje a pojavljuju se na licu, rukama i ostalim vidljivim dijelovima tijela koji su bili izloženi suncu.

Koje su vrste hiperpigmentacija?

Postoji mnogo vrsta hiperpigmentacija, ali najčešće su sljedeće tri vrste:

Prvi tip su pjege koje se pojavljuju na dijelovima tijela koji su često izloženi suncu kao što su lice, ruke i slično. Uglavnom se pojavljuju kao male, zamračene mrlje na koži.

Drugi tip naziva se melasma, ili često, „maska trudnoće“ jer utječe na 90 posto trudnica. Melasma se javlja kao posljedica hormonalnih utjecaja i uzrokuje tamne i nepravilno oblikovane mrlje na licu ili rukama koje mogu biti prilično velike. Melasma se najčešće pojavljuje na obrazima, nosu, čelu, bradi i iznad gornje usne. Također se može pojaviti na ostalim dijelovima tijela koji je izložen suncu, kao što su podlaktice i vrat.

Treći tip je post-inflamatorna hiperpigmentacija koja nastaje kada ozljeda kože ili trauma iscjeljuje i ostavlja ravno područje promijenjene boje. Najčešće se događa medu pacijentima s aknama, no može biti uzrokovano i kozmetičkim postupcima kao sto su dermoabrazija, laserski tretmani i kemijski piling.

Postoje i drugi čimbenici koji mogu uzrokovati tamniju mrlju na koži ali oni se ne smatraju oblikom hiperpigmentacije.

 

Zašto hiperpigmentacija nastaje?

Hiperpigmentacija je uzrokovana prekomjernom proizvodnjom melanina (pigmentom koji našoj koži, kosi i očima daje prirodnu boju). Ovu prekomjernu proizvodnju melanina uzrokuje nekoliko čimbenika, a glavni od njih su izlaganje suncu, genetske predispozicije, dob, hormonski utjecaji te ozljede kože ili upale.

 

Ipak, izlaganje suncu je broj jedan uzrok hiperpigmentacije jer sunčeva svjetlost aktivira proizvodnju melanina. Melanin djeluje kao prirodna krema za sunčanje štiteći vas od štetnih UV zraka, no prekomjerno izlaganje suncu može poremetiti ovaj proces, sto dovodi do hiperpigmentacije. Jednom kada su se pojavile tamne mrlje, daljnje izlaganje suncu može ih pogoršati.
Drugi najčešći razlog su hormonski utjecaji koji dovode do pojave određene vrste hiperpigmentacije, melasme. Osobito je uobičajena medu ženama jer je uzrokuju ženski hormoni estrogen i progesteron koji u slučajevima neravnoteže stimuliraju pretjeranu proizvodnju melanina.

Koje zone tretiramo IPL-om?

IPL tretmanom uklanjamo pigmentacije sa svih zona na tijelu – lica, ruku, nogu, šaka, leđa itd.

KANDIDATI:

Ovaj tretman namijenjen je osobama koje imaju staračke pjege, tamne mrlje ili fleke na koži. Ne sviđa vam se promjena boje na vašoj koži? Obratite nam se s punim povjerenjem i sva pitanja postavite našem timu stručnjaka

PRIPREME:

Koža se ne smije izlagati suncu ili solariju najmanje mjesec dana (4 tjedna) prije tretmana. Proizvodi koji izazivaju fotoosjetljivost tipa kreme za samotamnjenje ne smiju se koristiti najmanje sedam dana prije tretmana. Potrebno je ispuniti formular s podacima i izjavu o pristanku. Detalje o pripremi za tretman proći ćete s našim timom stručnjaka kako biste se što bolje pripremili za maksimalne rezultate tretmana.

TIJEK TRETMANA:

Prije svakog tretmana potrebno je napraviti „flash test“ na područje koje je prije rashlađeno i pričekati 10 minuta kako bi se provjerila reakcija na određene parametre. Dio kože koji se tretira potrebno je očistiti od šminke ili krema. Ako postoje, prekrivaju se svi madeži, tetovaže i sumnjive pigmentacije. Tretirano područje rashlađuje se prije samog tretmana te se nanosi fotooptički gel. Pozicionira se optički vodič svijetla na gel i napravi bljesak. Polagano se pomiče optički vodič dok se ne prođe cijelo željeno područje.

OPORAVAK:

Nakon tretmana gel se odstranjuje i tretirano područje detaljno čisti. Ako je potrebno, tretirano područje se rashladi te se nanosi hidratantna krema i zaštitni faktor 50 spf. Ako nemate mogućnost ne korištenja make up-a, savjetuje se nanošenje mineralne kozmetike.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

Nakon samog tretmana pigmentacija potamni te je potrebno napraviti mehanički piling nakon 7 do 10 dana. Potrebno je napraviti od 1 do 3 tretmana u intervalu od 8 tjedana.
Ako se hiperpigmentacija ponovno pojavi u ljetnom periodu, preporuka je ponoviti postupak u jesenskom ili zimskom periodu.

MJERE OPREZA:

Tretman ne rade :

  • osobe koje konzumiraju bilo kakve lijekove osim paracetamola, aspirina i kontracepcijskih pilula
  • osobe s određenim oblicima epilepsije povezane s bljeskajućim lampama
  • osobe s pejsmejkerom i internim defibrilatorom
  • trudnice

UKLANJANJE KAPILARA

Zbog suvremenog načina života koji uključuje od naglih promjena temperature, teškog fizičkog rada, neodgovarajućih krema, štetnog djelovanja sunca pa do ispušnih plinova i našeg stila života, crvenilo i kapilare sve su češća pojava. Često stvaraju nelagodu, stoga zašto ih ne ukloniti najnovijim metodama i sigurnim tretmanima?

EFB Beaute® IPL uređaj posjeduje patentiranu valnu dužinu koja efikasno uklanja kapilare. Aplikator imitira žutu svjetlost valne duzine 475 – 1100 mm koja se pretvara u toplinsku energiju hvatajući se za hemoglobin te tako postepeno reducira kapilaru bez nuspojava.

KANDIDATI:

Idealni klijenti za EFB Beaute® IPL uklanjanje kapilara su klijenti kojima su  dijagnosticirane rosacea (kuperoza), eritroza i angiome. Najčešće su to kapilare na nogama i kapilare oko nosa. Problem s kapilarama manifestira se kao crvenilo kože, najčešće kao crvenilo lica i crvenilo oko nosa. Česta pojava je pucanje kapilara na nogama i licu. 

Klijenti koji su već bili na laserskom ili IPL  uklanjanju kapilara a nisu zadovoljni. Mi vršimo popravke uz besplatne konzultacije i test tretman gratis. 

Rosacea

Rosacea je kronično, ali izlječivo stanje koje se prvenstveno pojavljuje na licu i često je karakterizirano kao osip. Iako se rosacea može razviti na mnogo načina i u bilo kojoj dobi, pojavljuje se kao crvenilo na obrazima, nosu, bradi ili čelu. Tijekom vremena crvenilo postaje rumenije i izraženije, a počinju se pojavljivati i kapilare.

Angiome

Angiome su nakupine krvnih žilica koje  čine crvene tvorbe na koži. Mogu se pojaviti pojedinačno ili više. Nemaju nikakav utjecaj na zdravlje jedino stvaraju estetski problem

PRIPREME:

Prije samog tretmana, koža se ne smije izlagati suncu ili solariju mjesec dana (4 tjedna), a proizvodi koji izazivaju fotoosjetljivost kao kreme za samotamnjenje treba prestati koristiti najmanje 7 dana prije tretmana. Također, potrebno je ispuniti formular sa svim bitnim podacima i izjavu o pristanku. Tretiraju se samo zdrava područja kože.

TIJEK TRETMANA:

Dio kože koji se tretira potrebno je očistiti od šminke, krema i sličnoga. Prije svakog tretmana potrebno je napraviti „flash test“ na rashlađenom području i pričekati 10 minuta kako bi se provjerila reakcija na postavljene parametre. Postojeće dlačice se uklone hladnim voskom ili pincetom, te se područje predviđeno za tretiranje rashladi. Također, ako su na tom području prisutni madeži i/ili tetovaže, oni će se zaštititi. Nanosi se fotooptički gel i pozicionira optički vodič svijetla na gel te se napravi bljesak bez jakog pritiska.

Polagano se pomiče optički vodič dok se ne izbljeska cijelo željeno područje. Upravo to intenzivno filtrirano svijetlo upije hemoglobin i pretvara se u toplinu. Ta toplina prenosi se do stijenke krvne žile gdje stijenka oštećene krvne zile polako nestaje.

OPORAVAK:

Nakon tretmana, naši stručnjaci odstranjuju gel, te čiste tretirano područje. Također, ponavlja se hlađenje. Bitno je nanijeti hidratantnu kremu i zaštitni faktor 50 spf. Tretirano područje se ne smije izlagati suncu minimalno 4 tjedna, a ako se ne može izbjeći nanošenje make-upa, preporuka je koristiti mineralnu kozmetiku.
Kroz sve detalje proći ćete s našim stručnim osobljem te dobiti odgovore na sva dodatna pitanja.
Koliko je tretmana potrebno?
Preporučeno je odraditi 2 do 7 tretmana u razmaku od 4 tjedna za najbolje rezultate.

MJERE OPREZA:

Tretman ne rade :

  • osobe koje konzumiraju bilo kakve lijekove osim paracetamola, aspirina ili kontracepcijskih pilula
  • osobe s određenim oblicima epilepsije povezane s bljeskajućim lampama
  • osobe s pejsmejkerom i internim defibrilatorom

REDUKCIJA AKNI, OŽILJAKA I CRVENILA OD AKNI

Akne akne akne. Nismo li se svi barem jednom u životu našli pred ogledalom proučavajući , po mogućnosti, pod posebno jakim svjetlom i dobrim ogledalom te male (ili velike) monstrume? Umjesto ulaganja u raznorazne kreme (često postižući kontra efekt), pudere i slično, pristupite rješavanju problema iz drugog kuta i obratite se našem timu stručnjaka s punim povjerenjem.

VRSTE AKNI

Kao najosnovniju razliku možemo razdvojiti akne odraslih i mladih najčešće u pubertetu, dok se sljedeća podjela akni određuje prema njihovom stupnju:

 • akne početne obuhvaćaju mitesere, komedone i milie
 • upaljeni komedoni i miteseri izgledaju kao crvene papule, takozvani prištići
 • acne vulgaris obilježava prisutnost mitesera, prištića i upaljenih i bolnih akni
 • upalne akne u obliku cista i nodula, takozvanih čireva

 

KOJI SU UZROCI NASTANKA AKNI?

Uzroci nastanka akni su mnogobrojni i prilično individualni. Ono što jednoj osobi izaziva akne, drugoj neće; i obrnuto. Ipak, možemo izdvojiti nekoliko glavnih krivaca za njihov nastanak. Visoka razina stresa, suvremeni način života pun brze prehrane, malo odmora, loši kozmetički preparati samo su neki od krivaca. Glavni je krivac ipak bakterija P.acnes koja se svojim razmnožavanjem širi i utječe na stvaranje akni.

KANDIDATI:

Akne na licu, akne na leđima, akne na vratu. Idealni kandidati su svi kojima je dosta kamufliranja i promatranja prištića ili imate vidljive ožiljke i fleke od akni te osjećaja nelagode zbog njihove prisutnosti. Iskoristite suvremenu tehnologiju i metode rada i riješite svoj problem u našem studiju sa stručnim timom koji će vas detaljno savjetovati i pratiti postignuti napredak te sukladno tome prilagođavati terapiju. Kod početka terapije je potrebno napraviti 5 do 6 uzastopnih tretmana u razmaku od 2 do 3 tjedna, što ovisi o stanju kože. Nakon toga slijedi održavanje svakih 3 do 6 mjeseci.

ZONE

IPL tretmanom uklanjamo akne i ožiljke od akni sa lica, vrata, leđa, stražnjice itd.

PRIPREME:

Prije obavljanja tretmana koža se ne smije izlagati suncu ili solariju najmanje mjesec dana (4 tjedna). Također, minimalno tjedan dana prije tretmana treba prestati upotrebljavati proizvode koji izazivaju fotoosjetljivost, tipa krema za samotamnjenje. Tretiraju se samo zdrava područja koze, te je potrebno ispuniti formular s podacima i izjavu o pristanku. Sve detalje vezano uz pripremu kože dobit ćete od naših stručnih suradnika na prvom informativnom razgovoru.

TIJEK TRETMANA:

Prije svakog tretmana izvodi se „flash test“ na prethodno rashlađenom području i pričeka 10 minuta kako bi se provjerila reakcija na odabrane parametre. Dio kože koji se tretira potrebno je očistiti od krema ili šminke. Također, prekriju se postojeći madeži. Zatim se rashladi područje koje se tretira 5 do 10 minuta te se nanosi fotooptički gel. Pozicionira se optički vodič svjetla na gel i napravi se bljesak bez jakog pritiska. Polagano se pomiče optički vodič dok se ne prođe cijelo željeno područje.

OPORAVAK:

Nakon tretmana se odstrani gel i očisti tretirano područje. Ponavlja se postupak rashlađivanja tretiranog područja te se nanosi hidratantna krema i zaštitini faktor 50 spf. Izlaganje suncu ili solariju nije dopušteno dok se terapija ne završi.

MJERE OPREZA:

Tretman ne rade :

  • osobe koje konzumiraju bilo kakve lijekove osim paracetamola, aspirina ili kontracepcijskih pilula
  • osobe s određenim oblicima epilepsije povezane s bljeskajućim lampama
  • osobe s pejsmejkerom i internim defibrilatorom
  • osobe koje koriste bilo kakve kreme od strane liječnika
  • osobe s herpesom, psorijazom i sumnjivim pigmentacijama ( ako se navedeno nalazi na dijelu kože koji se želi tretirati )

FOTOPOMLAĐIVANJE

Lifting lica podrazumijeva anti-age tretmane koji su uglavnom uzrokovani fotostarenjem tj, prijevremeno zrelom i ostarjelom kožom . Novije vrijeme donosi sve češću potrebu za ovom vrstom tretmana. Fotostarenje možemo nazvati i modernim problemom današnjice.

Odnosi se na sve tipove kože i različita stanja. Prijevremeno zrela i fotoostarijela koža može se već pojaviti u ranim dvadesetima na određenim dijelovima kože (lice, vrat, dekolte).
Fotostarenje i prijevremeno ostarijela kože nastupa zbog neumjerenog izlaganja UV zračenju, environmental ageing – starenje od okoliša (ispušni plinovi, cigarete, zatvoreni prostor) , hormoni, neadekvatna kozmetika.

U koži se povećava nastanak slobodnih radikala ROS-a (reactive oxigen species) koje oštećuju građu stanice. Povećava se aktivnost MAP-a (matrixnihmetaloproteinaza) koje utječu na slabljenje kolagena i elastina što izaziva nastanak bora . Utjecajem ROS-a i MAP-a slabi hidrolipidna barijera i smanjuje hijaluronsku kiselinu u koži , koža postaje dehidrirana i površinski suha bez obzira na tip kože. Na ovakvoj koži često je prisutna i pojava hiperpigmentacije različitih oblika (pjegice, fleke, solarni lentigo)

FOTOPOMLAĐIVANJE – LIFTING LICA

Lifting lica, uklanjanje bora i pomlađivanje, smanjenje nazolabijalnih bora, svjež i mladolik izgled?

Intenzivno filtrirano svjetlo djeluje na aktivaciju trombocita, koji stimuliraju fibroblaste što rezultira proizvodnjom kolagena i elastina Rezultat je poboljšanje i tonus, stabilnost dermisa, smanjene bore i fine linije tj. prirodno zatezanje lica.  Zbog reformacije kolagena smanjuje se pojava proširenih pora (kod masnijih tipova kože). Aktivacijom trombcita popravlja se struktura hidrolipidne barijere. Homogenizacija tena sa progresivnim nestajanjem pigmentacijskog poremećaja rezultira sjajnom i blistavom kožom.

Intervali između 2 tretmana: 2-3 tjedna
Učestalost tretmana: kura od 5-6 tretmana

KANDIDATI:

Fotopomlađivanje je tretman namijenjen svim dobnim skupinama i svim tipovima kože jer intenzivno filtrirano svjetlo djeluje na aktivaciju trombocita, koji stimuliraju fibroblaste što rezultira proizvodnjom kolagena i elastina. Jednostavno rečeno bore na licu, vratu i bore oko očiju nestaju a koža se pomlađuje i dobiva mladoliki izgled

Kako se pripremiti za tretman?

Prije obavljanja ovog tretmana, koža se ne smije izlagati suncu ili solariju mjesec dana.
Potrebno je ispuniti formular sa podacima i izjavu o pristanku.
Tretiraju se samo zdrava područja kože.

TIJEK TRETMANA:

Dio kože koji se tretira potrebno je pripremiti na način da se koža očisti (lice) odstrani se šminka, krema. Odredi se fototip kože, nanosi se fotooptički gel. Pozicionira se optički vodič svijetla na gel, napravi se bljesak bez jakog pritiska. Polagano se pomjera optički vodič dok se ne izbljeska cijelo željeno područje.

ŠTO NAKON TRETMANA?

Nakon tretmana odstrani se gel, očisti tretirano područje, nanosi se hidratantna krema i zaštitni faktor 50spf.  Ukoliko želite nanijeti make up na tretirano područje preporuka je upotrebljavati mineralnu kozmetiku.

Ne preporuča se izlagati suncu ili solariju dok se izvode sve tretmani.

Preporučeno je odraditi 5-6 tretmana u razmaku od 2-3 tjedna ovisi o stanju kože, potom održavanje svakih 3-6 mjeseci.

MJERE OPREZA:

Tretman ne rade :

Tretman se ne izvodi kod osoba koje konzumiraju bilo kakve ljekove osim paracetamola, aspirina i kontracepcijskih pilula.Određeni oblici epilepsije povezane sa bljeskajućim lampama. Pejsmejker, interni defiblirator. Upotreba proizvoda koji izazivaju fotoosjetljivost , najmanje sedam dana prije tretmana treba prestati upotrebljavati te proizvode (kreme za samotamnjenje). Ne tretiraju se područja sa tetovažama, sumljivim pigmentacijama, herpes, psorijaza. Trudnice se ne tretiraju.

zaperatite nas 

© KRINEA 2021. SVA PRAVA PRIDRŽANA.